PRIESKUM SMER, SaS a kotlebovci rastú. Kollár a KDH by sa do parlamentu nedostali

    0
    Národná rada Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Do Národnej rady SR by sa podľa prieskumu dostali ešte ďalšie štyri strany. Na treťom mieste vo voľbách by sa umiestnila SNS, ktorú by volilo 13,1 percenta voličov. V parlamente by získala 23 mandátov. Kotleba – ĽS NS by vo voľbách získala 11,1 percenta hlasov a v parlamente by obsadila 19 kresiel. Nasleduje OĽaNO-NOVA, ktoré by volilo 9,5 percenta respondentov, čo by zabezpečilo 16 miest v Národnej rade SR. Do parlamentu by sa dostal ešte Most-Híd, ktorý by volilo 5,8 percenta voličov, za čo by parlamente získal 10 mandátov.

    Pred bránami parlamentu by zostala Sme rodina – Boris Kollár s podporou 4,3 percenta a KDH so 4,2 percentami hlasov. Taktiež SMK s 2,6 percentami. Menej ako jedno percento oslovených by volilo #Sieť (0,8 percenta), Stranu zelených Slovenska (0,6 percenta), KSS (0,3 percenta), Stranu moderného Slovenska (0,2 percenta), Demokratov Slovenska – Ľudo Kaník (0,2 percenta) a Odvahu – Veľkú národnú a proruskú koalíciu (0,2 percenta).

    Podľa prieskumu by sa na voľbách zúčastnilo 62,6 percenta opýtaných. Voliť by nešlo 12,8 percenta respondentov, 17,7 percenta opýtaných nevedelo, koho by teraz volilo a 6,9 percenta respondentov odmietlo prezradiť, koho by volilo. Agentúra sa respondentov pýtala, ktorej strane alebo hnutiu by dali hlas, pričom im zoznam strán čítala v náhodnom poradí.

    - Reklama -