Harabin zase rozdával rany: Kiska je najväčšia korupčná ryba smrdiaca od hlavy. Dejú sa tu fašistické praktiky

    0

    Štefan Harabin to vo vyše jedenásťminútovom videu, umiestnenom na portáli YouTube, hlave štátu nedaroval a Andreja Kisku obvinil, že nezaplatil pokutu za porušenie maximálneho limitu na výdavky spojené s kampaňou pred prezidentskými voľbami. Od niekdajšieho predsedu Najvyššieho súdu (NS) Slovenskej republiky to schytal aj moderátor televízie TA3 Noro Dolinský, ktorý sa mal podľa Harabina na túto vec Kisku opýtať v nedeľňajšom rozhovore.

    „Pán Kiska zaujal postoj aj k boju proti korupcii. Pán Kiska povedal, že v tomto smere ryba smrdí od hlavy, čiže chcel povedať, že najväčšie ryby v najvyšších ústavných pozíciách nie sú stíhané za korupciu. To ma šokovalo,“ konštatuje Harabin v úvode videa.

    Sudca NS na zázname súhlasí s prezidentovým tvrdením, ale vykladá si ho po svojom. „Mal pravdu minimálne v tom smere, ak ide o jeho osobu, pretože pán Kiska je zatiaľ flagrantne najväčší volebný korupčník na Slovensku,“ tvrdí Harabin o prezidentovi.

    Podľa bývalého šéfa NS porušil Andrej Kiska zákon o voľbe prezidenta, keď „prekročil volebné limity a nezaplatil doposiaľ volebnú pokutu 12 133 300 eur“.

    „Čiže on je zatiaľ najväčšia korupčná ryba smrdiaca od hlavy. Ak pokutu zaplatil, tak sa mu skutočne ospravedlňujem, ale nemám informácie a viackrát som ho vyzýval, aby predložil doklady o tom, že volebnú pokutu zaplatil,“ uviedol.

    Fašistickopolicajné praktiky v SR

    Reč prišla aj na uplatňovanie práva na Slovensku. V tomto smere Harabin pripomenul nedávny medializovaný prípad policajného zákroku proti aktivistovi Martinovi Daňovi. Ten v Mestskom zastupiteľstve v Košiciach utrpel zranenia hlavy, keď ho policajti nechceli vpustiť do rokovacej sály s kamerami ako novinára.

    Reláciu TA3, v ktorej sa podľa Harabina mali Kisku opýtať na volebnú pokutu, ale neurobili to, dáva sudca do kontrastu s prípadom Martina Daňa. „Tu je opačná situácia. Novinár (M. Daňo), ktorý je vždy dobre pripravený, naštuduje si problematiku, ktorý sa chce zúčastniť, tak tomu je bránené.“

    Podľa Harabina zabránili policajti Daňovi v tom, aby vykonával svoje ústavné právo novinára. Muži zákona nechceli uznať jeho preukaz za novinársky, pretože vraj nebol zaliaty vo fólii, ale iba vytlačený.

    „Keď chcel uplatniť svoje ústavné právo novinára na šírenie informácií, tak mu (policajti) neštandardným spôsobom podrazili nohy a zhodili ho na zem a na zemi ho bili hlava-nehlava až do tej miery, že tam prítomní novinári, poslanci alebo verejnosť kričali: Gestapo, gestapo, gestapo, lebo boli pohoršení tým, čo sa deje, a toto sú fašistickopolicajné praktiky v Slovenskej republike, o ktorých nikto nehovorí,“ kritizuje Harabin policajné praktiky.

    - Reklama -