Nový a ešte ohavnejší biznis okolo imigrácie. Afričana uspali, a keď sa prebral, nemal obličku

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Taliansky denník Corriere priniesol hroznú správu o imigrantovi zo Sudánu. Ten síce dorazil na lodi vypravenej pašerákmi do Talianska, ale už bez obličky, o ktorú ho počas cesty pripravili. Zásadný zásah do jeho telesnej integrity navyše odhalil až taliansky lekár pri prehliadke, keď mu muž nedokázal vysvetliť, kam sa jeho oblička podela.

    Muž vo veku približne 35 až 40 rokov si potom spomenul, že ho v Lýbii pri čakaní na loď uviedli do narkózy bez toho, aby o tom vedel. Lekár v nemocnici San Carlo v Miláne, ktorý chýbajúcu obličku odhalil, následne informoval štátne zastupiteľstvo. To si poškodeného imigranta predvolalo, ale výsluch sa nakoniec nekonal, pretože Sudánec zmizol medzi desaťtisícami ďalších prisťahovalcov.

    Podľa talianskeho denníka je obchod s ľudskými orgánmi súčasťou lukratívneho utečeneckého biznisu a tento prípad nebude ojedinelý. Lekári aj vyšetrovatelia sa teraz snažia zhromaždiť z ďalších zdravotných zariadení informácie o podobných prípadoch, ktoré by mohli prispieť k odhaleniu kšeftov s orgánmi.

    Monika Pilloniová, Češka žijúca v Taliansku, k tomu pre PL povedala, že o „krádežiach orgánov“ z tiel nič netušiacich migrantov sa v Taliansku špekulovalo už nejaký čas. Vzhľadom na obrovské, nekontrolovateľné množstvo ľudí sa však nedalo nič preukázať.

    Pôvodný text si môžete v taliančine prečítať TU.

    - Reklama -