Merkelová prijala zodpovednosť za porážku. Aj tak je presvedčená, že konala správne

    0
    Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Kancelárka vyhlásila, že jej prioritou po voľbách bude znovu získať dôveru voličov. Zdôraznila však, že rozhodnutia, ktoré prijala v súvislosti s utečeneckou krízou v uplynulých mesiacoch, boli správne.

    “Samozrejme, že to má čo do činenia s utečeneckou politikou, preto za to nesiem zodpovednosť,” citovala ju DPA. Merkelová sa vyjadrila na okraj summitu skupiny G20 v Číne.

    Generálny tajomník CDU Peter Tauber predtým dnes povedal, že Merkelovej vláda už zaviedla sériu opatrení na obmedzenie prílevu utečencov, integráciu 1,1 milióna migrantov, ktorí prišli do Nemecka vlani a na zlepšenie bezpečnosti v krajine.
    “Chvíľu však potrvá, kým tieto opatrenia prinesú výsledky a kým znovu získame stratenú dôveru,” povedal na tlačovej konferencii.
    Volebný úspech pravicovo-populistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Meklenbursku-Predpomoransku privítali šéfovia ultrapravicových strán v Taliansku a vo Francúzsku.

    “To, čo nebolo možné včera, sa stalo možným. Vlastenci z AfD predstihli stranu pani Merkelovej,” uviedla na Twitteri v nedeľu v noci Marine Le Penová z francúzskeho Národného frontu.

    “Fantastické hlasovanie v Nemecku: Veľká facka pre Merkelovú v jej regióne a víťazstvo pre Alternatívu pre Nemecko, spojenca Ligy Severu a Le Penovej,” reagoval na Facebooku vodca talianskej ultrapravicovej Ligy Severu Matteo Salvini. 

    - Reklama -