Hlina v spore s prokuratúrou. Jeho tvrdenia sú klamlivé, znie od Čižnára

    0
    Alojz Hlina (Autor: Jozef Hübel)

    Uvádza sa mimo iného v stanovisku Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktoré poskytla hovorkyňa Jana Tökölyová. “Generálna prokuratúra SR prvýkrát preskúmala trestnú vec obvineného Alojza H. v novembri 2015, na základe jeho písomného podania z 12. októbra minulého roku a nie na základe odvolania spoločnosti Pohotovosť, ako uviedol obvinený. Generálna prokuratúra SR kategoricky odmieta, že jej prokurátori konajú “v prospech nebankovej spoločnosti Pohotovosť, s. r. o.”, uvádza sa mimo iného v stanovisku GP SR.

    “Tvrdenia obvineného Alojza H. o zasahovaní Generálnej prokuratúry SR do trestnej veci z politických dôvodov a dôvodov jeho údajného “politického vydierania”, sú absolútne klamlivé,” uvádza sa na záver stanoviska GP SR.

     Generálny prokurátor Jaromír Čižnár by mal preveriť, či niekto z jeho podriadených na GP SR nerobí nadprácu v prospech úžerníckych firiem, špeciálne v prospech nebankovej spoločnosti Pohotovosť s. r. o. Myslí si to predseda KDH Alojz Hlina, ktorý sa zároveň domnieva, že sa môže stať obeťou politického vydierania.

    Hlina to na piatkovom tlačovom brífingu (2. 9.) vysvetlil pokračujúcim konaním v trestnej veci, týkajúcej sa postavenia múrika pred prevádzku spoločnosti Pohotovosť dňa 3. septembra 2015. Súčasný predseda KDH bol políciou obvinený z prečinu obmedzovania osobnej slobody a neoprávneného zásahu do práv k domu, bytu alebo nebytovému priestoru.

    “Hoci prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I ešte v septembri 2015 zrušil obvinenie z dôvodu nezákonnosti, pred Vianocami Generálna prokuratúra na základe odvolania spoločnosti Pohotovosť rozhodla o zrušení tohto rozhodnutia a nariadila vo veci ďalej konať,” upozornil Hlina, ktorý dodal, že GP reagovala na odvolanie spoločnosti, ktorá užívala priestory prevádzky neoprávnene.

    - Reklama -