Vymenili parlamentné lavice za školské. Títo naši politici majú doma prvákov

    0
    Ilustračné foto: Žiaci základnej školy (Autor: SITA)

    Jedna dôležitá etapa v  živote ich detí, ako aj ich samotných, sa  končí a druhá začína. Prechod zo škôlky do školy taký míľnik určite predstavuje v živote každého dieťaťa.

    Zvykne sa hovoriť, že prvý deň svojich ratolestí v škole prežívajú rodičia intenzívnejšie ako samotné deti. Či to tak dnes bolo aj v prípade slovenských politikov, nevedno. V každom prípade však platí, že viacerí z nich premiérovo poslali do školských lavíc svojich synov, či dcéry.

    Verejnosť o tejto radostnej novine informovali prostredníctvom Facebooku.

    Premiéra pre straníckych kolegov

    Medzi „školopovinných“ rodičov sa najnovšie zaradili napr. poslanci OĽaNO Jozef Viskupič a Daniel Lipšic. 

    Navyše Trnavčan Viskupič pridal vo svojej krátkej videoprezentácii aj zmienku o tom, že mladšia dcérka Vivienne ide do škôlky. Viskupičovi potomkovia budú však prakticky na jednom mieste, keďže na Vančurovej ulici je základná škola spojená so školou materskou.

    To Lipšic zvolil tradičnejšiu „statusovú“ formu. Okrem toho pridal aj fotografiu staršieho syna a vyslovil prianie, že kým nastupujúca generácia úspešne dokončí štúdiá, bude Slovensko dovtedy „lepším a spravodlivejším miestom pre život.“

    Aj mladší synovia

    Naopak, nezaradený poslanec Miroslav Beblavý, ako aj poslankyňa Jana Cigániková (SaS) už majú so školskými povinnosťami predchádzajúce skúsenosti, keďže v ich prípade ide o mladších potomkov, ktorí budú od dnes drať lavice.

    Beblavý pridal k textu aj fotografiu oboch synov.

    Liberálka Cigániková sa so synmi Nikolasom a Tomášom odfotila pred vchodom do budovy ZŠ na Kalinčiakovej ulici v Bratislave.

    Niekde uprostred oboch skupín stojí Boris Kollár. Ten, pochopiteľne, nepatrí medzi „rodičov-debutantov“ a prvý deň v škole už v minulosti absolvoval aj so svojimi staršími deťmi.

    Naopak, pri jeho rozvetvenom potomstve by sa s trochou zveličenia dalo hovoriť už o relatívne všednej udalosti. Avšak samozrejme, veľmi radostnej. Tak tomu bolo aj v prípade dcéry Šárky.

    „Aj keď tento moment som už viackrát absolvoval, vždy ho prežívam rovnako a rozcíti ma. Je to vlastne taký prvý vážny deň pre malého človiečika,“ píše okrem iného vo svojom statuse na Facebooku líder strany Sme rodina.

    - Reklama -