Minister školstva optimizmom neprekypuje. Tento rok očakávam náročný pre všetkých, vraví Plavčan

    0
    Minister školstva Peter Plavčan (SNS) (Autor: TASR)

    “Tento rok očakávam náročný pre všetkých. Pre učiteľov, pre všetkých odborných zamestnancov a pre všetkých tých, ktorí sa budú snažiť realizovať jednotlivé prvky reformy výchovy a vzdelávania, ktorú sme začali,” uviedol dnes Plavčan.

    Ako dodal, dôležitým prvkom reformy je učiteľ. “Najvýznamnejšou úlohou, ktorú sa snažíme plniť v tomto programovom období je práve zvyšovanie platov učiteľov. Som veľmi rád, že platy učiteľov sa od 1. septembra zvýšili,” zdôraznil s tým, že ministerstvo robí všetko pre to, aby učitelia pocítili zvýšenie platov aj v roku 2017.

    Plavčan počas dnešnej návštevy ZŠ v Ivanke pri Dunaji otvoril novú prístavbu. Rozšírenie kapacity školy bolo podľa riaditeľky Vlasty Koudelovej nevyhnutné z dôvodu, že neustále narastá počet detí.

    “Keďže sme spádovou školou pre obec Zálesie, do našej školy sa hlásia deti, ktoré nie sú v Ivanke a aj výstavba v Ivanke je veľmi rozšírená, preto každoročne počet detí narastá. Teraz budeme mať šesť prvých tried a 130 prvákov,” vysvetlila riaditeľka. V tomto školskom roku bude školu navštevovať 825 žiakov rozdelených do 36 tried a pôsobiť v nej bude 78 zamestnancov.

    - Reklama -