Matovičovci a sulíkovci dláždia cestu ešte horším, ako sú oni, tvrdí Maďarič. A vysvetlil, ako to bolo s „KALI“ špeciálom

    0
    Marek Maďarič (Autor: SITA)

    „Po obvineniach poslancov Rajtára a Viskupiča na adresu ministerstva kultúry sú určite mnohí presvedčení, že ministerstvo robí obštrukcie voči ich plátku KALI špeciál,“ píše na úvod minister, pričom ďalej uvádza, ako prebiehala spolupráca medzi vydavateľom, teda hnutím OĽaNO, a samotným ministerstvom. Hnutie malo rezort požiadať o zaevidovanie periodika KALI špeciál. Podľa Maďariča ministerstvo požiadavke ihneď vyhovelo.

    Nasledovala žiadosť matovičovcov ministerstvu o poskytnutie stanoviska, či eviduje periodikum KALI špeciál a či spĺňa štátom požadované náležitosti. Rezort mal odpovedať do štyroch dní a oznámiť, že periodikum registrované je, no nespĺňa niekoľko požiadaviek od štátu. „Neobsahuje zreteľne uvedený údaj o vydavateľovi, ani dátum vydania a ročník vydávania tlače a ani medzinárodné štandardné číslo ISSN. Vydavateľ si teda zrejme nesplnil svoju zákonnú povinnosť v plnom rozsahu,“ vymenúva minister kultúry.

    „Nemať ako vydavateľ v poriadku noviny, je možno len lajdáctvo. Neuznať si takúto chybu, je už arogancia. No ešte aj obviniť ministerstvo kultúry zo spiknutia a cenzúry len preto, lebo takéto pochybenie vecne skonštatuje, to je už brutálny útok v duchu – nám je dovolené všetko a vy držte hubu,“ konštatuje Maďarič. Podľa ministra tak dve najsilnejšie opozičné strany odobrujú porušovanie zákona samovýkladom o vlasteneckom čine a dláždia cestu ešte horším, ako sú oni.

    - Reklama -