Rusko čakajú voľby. Ľudia sú ochotní predať svoj hlas za…

    0

    Prieskum centra Levada ukázal, že Rusi pristupujú k nadchádzajúcim parlamentným voľbám s veľkou rezervou. Server Českého rozhlasu, ktorý priniesol informácie o ruských voľbách svojim čitateľom, napísal, že podľa názoru voličov z kandidátnych listín odstránia ľudí, ktorí sú nepohodlní v očiach Kremľa, teda Vladimira Putina a jeho spolupracovníkov. Tento názor zastáva asi osem percent respondentov, 22 percent ľudí verí, že k žiadnym machináciám nedôjde.

    „Polovica Rusov je podľa prieskumu nezávislého centra Levada presvedčená, že septembrové parlamentné voľby budú predmetom ďalekosiahlych podvodov. A ešte horším vysvedčením pre demokraciu v najväčšej krajine sveta je, že štvrtina respondentov by za 5 000 rubľov, čo zodpovedá približne sume 68 eur, pokojne predala svoj hlas,“ píše ďalej server ČRo.

    Nepoctivé

    Ďalší prieskum spracoval výrazný kritik Kremľa Alexej Navaľnyj, ktorého Stranu pokroku z volieb vylúčili. Snažil sa ukázať, že Moskovčania zatiaľ nie sú rozhodnutí, komu dajú svoj hlas. „Moskovčania cítia v kostiach, že tieto voľby nebudú poctivé,“ povedal Navaľnyj pre britský denník The Times.

    Stojí pritom za pozornosť, že pri zatiaľ posledných voľbách prezradilo v hlavnom meste len 27 percent ľudí, že hlasovalo za Jednotné Rusko. Oficiálne čísla však ukázali, že vládnu stranu volilo až 47 percent Moskovčanov.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -