VIDEO Bitka utečencov a miestnych vo Fínsku. Dievčatá v aute unikli o vlások

    0
    Na prelome roka pobúrili nemeckú verejnosť útoky arabských prisťahovalcov so sexuálnym podtónom v Kolíne nad Rýnom na miestne ženy. (Autor: Facebook, Bear Witness Central)
    Šestnásťtisícové mesto na juhu Fínska prežilo krušné momenty. V utorok večer malo dôjsť k tvrdému stretu medzi miestnymi Fínmi a žiadateľmi o azyl. Buď išlo o rasistický útok tunajších občanov na žiadateľov o azyl, alebo o odvetu za zmláteného pätnásťročného chlapca, ktorého vraj napadli migranti.
     
    V bitke, do ktorej sa zapojilo až sto ľudí, proti sebe stáli miestni občania vyzbrojení bejzbalovými pálkami na jednej strane a palicami a kamením na druhej strane.
    Narastajúcemu hnevu na poslednú chvíľu stačili uniknúť dve Fínky v automobile. Nahnevaní migranti búšili do ich vozidla už spomínanými palicami.

    Azda šlo len o výnimku

    Keď na miesto dorazila polícia, agresori sa rozpŕchli na všetky strany, ako keď do vrabcov strelia.
     
    “Dúfam, že ľudia pochopia, že násilie a podobné útoky sú vždy zlé. A to platí pre obe strany, nikto by sa toho nemal zúčastniť,”  okomentovala incident podľa serveru Blesk.cz, ktorý na udalosť upozornil, radkyňa Kaisa Lepolaová.
     
    Bohužiaľ, nemožno vylúčiť, že nepokoje, ktoré v posledných nociach zažíva Švédsko, sa prenesú aj do Fínska. Treba pripomenúť, že v niektorých švédskych mestách dochádza v nočných hodinách k zapaľovaniu áut, predovšetkým v chudobných štvrtiach, kde žijú migranti. Vo Fínsku bol však doteraz pokoj.
     
    Zdroj: YouTube/ Susanna The Finn

     

    - Reklama -