Stále si skrátka o to koledujeme… Sarkozy sa navážal do moslimiek a dostal výprask od slávnej a bohatej Britky

    0
    Nicolas Sarkozy (Autor: SITA)
    Nicolas Sarkozy býval francúzskym prezidentom a už dal najavo, že by ním rád bol znovu. V roku 2017 plánuje znovu kandidovať na post hlavy štátu. Svoju cestu za znovuzvolením začal útokom na moslimských teroristov.
     
    Na tom by nebolo nič zvláštne. Lenže Sarkozy si pre svoj slovný útok zvolil dámske plavky, ktoré zahaľujú takmer celé telo – tzv. burkiny.
     
    Nosenie týchto plaviek je podľa Sarkozyho prejavom určitej politickej vôle a v dnešných časoch teroristických útokov páchaných okrem iného moslimskými radikálmi nie je žiaduce.
     
    “Nosenie burkín je politický akt, je to militantná provokácia,” vyhlásil doslova Sarkozy podľa serveru britského denníka The Independent s odvolaním sa na agentúru AP.
     
    Tieto slová majú vraj zaznieť aj v piatkovom rozhovore pre Le Figaro. Sarkozy poukazoval na to, že Francúzsko sa ešte spamätáva z hrôz útoku v Nice a nosenie týchto plaviek len zhoršuje spoločenskú atmosféru. Sarkozy tiež sľubuje, že sa zasadí o zákaz náboženských symbolov na univerzitnej pôde, ak sa znovu stane prezidentom.
     
    Ľudskoprávne organizácie však tvrdia, že zákaz nosenia burkín, ku ktorému pristúpilo niekoľko francúzskych miest, je protiústavné. Na stranu ochrancov ľudských práv sa postavila aj autorka kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá na sociálnej sieti Twitter oznámila, že nech si ženy oblečú, čo chcú, vždy je to zle.
     
    “Tak Sarkozy hovorí, že burkiny sú provokácia. Či už ženy zahaľujú, alebo odhaľujú svoje telá, vždy počujeme, že si o to koledujeme,” napísala sarkasticky spisovateľka.
     
    - Reklama -