Ozvena z politického záhrobia. SDKÚ volá po spolupráci s odídencami Sieťe

    0
    Milan Roman (Autor: milanroman.sk)

    “Veľká časť členov pri vstupe do strany #Sieť verila, že sa stanú súčasťou zmeny a vytvoria alternatívu voči Smeru. Dnes sa títo ľudia stali predmetom bohapustého obchodovania,” povedal prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman.

    V #Sieti sú podľa neho ľudia, ktorí sa cítia podvedení. “SDKÚ-DS je pripravená s nimi rokovať o spolupráci a spolupodieľať sa na vybudovaní alternatívy voči tejto vláde,” doplnil Roman.

    Ponuka po funuse

    S ponukou prichádza SDKÚ-DS po tom, ako minulý týždeň koalícia oznámila, že #Sieť sa zlúči s niektorou z koaličných strán a zo štvorkoalície Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa stane trojkoalícia bez #Siete.

    Zmeny vyvolal prestup pätice poslancov #Siete do klubu Most-Híd, čím sa preskupili politické sily. Most-Híd má po novom 15 poslancov, #Sieť len dvoch, bez ktorých by navyše koalícia mala v parlamente stále väčšinu.

    #Sieť takto príde o ministra dopravy, Roman Brecely sa funkcie vzdá, a aj o štátnych tajomníkov. Dvaja poslanci #Siete by mali naďalej podporovať koalíciu, ktorá tak má v pléne naďalej 81 hlasov.

    SDKÚ-DS v minulosti trikrát zostavila vládu a mala premiéra. Dnes je to mimoparlamentná strana, ktorej preferencie sa pohybujú pod jedným percentom. V parlamentných voľbách získala 0,26 percenta. Do tejto situácie sa dostala pod vedením Pavla Freša a po odchode mnohých členov. Viacerí skončili aj v #Sieti.

    - Reklama -