Procházka otvorene o Bašternákovi: Je to regulárny dépeháčkový podvodník, ktorý by mal sedieť. Aj o tom, že Kaliho má rád

    0
    R. Procházka počas prijatia u prezidenta (Autor: SITA)

    V marcových parlamentných voľbách získala koaličná strana Sieť 5,6 % voličských hlasov, čo podľa slov jej bývalého šéfa Radoslava Procházku nie je veľa a voľby sa skončili tak, že „dopyt po preformátovaní štátu vo výsledkoch nebolo vidieť“, vyjadril sa a dodal, že ľudia „majú to, čo volili. Majú happeningy pred Bonaparte a tlačovky. Agresívne tlačovky, často aj užitočné“.

    Procházka v rozhovore pre HNonline.sk spomenul, že pri zostavovaní vlády bola podmienka, že „buď si Smer nominuje premiéra a ministra vnútra, alebo poďme do predčasných volieb“, čoho sa podľa jeho názoru skôr báli pravicové strany, ktoré uspeli menej, ako očakávali. Procházka na otázku, či by nemohol povedať, že s Kaliňákom viac nebude v koalícii pre kauzu Bašternák, najskôr odpovedal, že nebude hovoriť za stranu.

    Po opätovnom vyzvaní povedal, „Bašternáka nepoznám. Ale môj osobný pocit a môj hodnotiaci úsudok je, že je to regulárny dépeháčkový podvodník, ktorý by mal sedieť“ a doplnil: „Ku Kaliňákovi prechovávam ľudskú náklonnosť. Každý máme v živote ľudí, na ktorých máme slabosť, aj keď si to možno nezaslúžia.“ Podľa jeho slov je s tým vnútorne vyrovnaný. „Ja mám Kaliho rád ako človeka. Bodka. To, že je politicky odpísaný, je podľa mňa dnes zrejmé aj jemu samému,“ vyjadril sa.


    - Reklama -