Zastavte konečne toho vojnového zločinca Putina. Komentár z nemeckých novín

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)

    Ruské vojenské sily sa vraj zhromažďujú na hraniciach Ukrajiny. Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin by sa mohol pokúsiť udrieť na svojho suseda v čase, keď sú západní politici nepozorní. „Nebolo by to po prvý raz,” píše Herzinger v komentári. Znovu sa totiž rozbieha ruská propagandistická mašinéria, ktorá obviňuje Ukrajincov z príprav diverzných akcií ma polostrove obsadenom ruskou armádou.

    „Nehanebnosť, s akou vládca Kremľa obviňuje Ukrajinu z teroru, zatiaľ čo anektoval časť jej územia a do ďalších častí krajiny poslal okupačné vojská, ktoré udržujú pri moci teroristické, despotické separatistické kriminálne gangy, hovorí sama za seba,” píše komentátor. Nemožno vylúčiť, že sa Putin znovu pokúsi prekvapiť západných politikov a vykoná ešte nejakú vojenskú akciu počas prázdnin, keď mnohí politici odpočívajú alebo ich zamestnávajú iné udalosti.

    K vojne s Gruzínskom došlo aj v lete a to v roku 2008, zatiaľ čo k obsadeniu Krymu bol vydaný rozkaz v závere ruských “dopingových” olympijských hier v Soči, dopĺňa autor. Aj dnes svet hľadí na olympiádu v Riu de Janeiro, kde štartujú aj ruskí športovci nadopovaní slovami Herzingera “ruským mafiánskym štátom”. Zatiaľ čo svet hľadí na Rio, ruská vojenská mašinéria si vyskúšala svoju účinnosť v Sýrii. Zdá sa teda, že je všetko pripravené pre ďalšie dejstvo v konflikte s Ukrajinou.

    „Západ doteraz na Putinove vojnové zločiny a politiku vydierania nijako významne nezareagoval, skôr ho ešte povzbudil, aby pokračoval vo svojom vojnovom ťažení,” čuduje sa Herzinger. Putinovi sa doteraz jasne dokázal postaviť len turecký prezident Erdogan, keď nechal zostreliť ruskú stíhačku prelietavajúcu na turecko-sýrskom pomedzí. Lenže ten istý politik sa dnes “plazí pred Kremľom”, takže Putin nemá dôvod svoju agresívnu politiku meniť.

    Celý text v nemčine nájdete TU.

    - Reklama -