Teraz sa strhne rev. Šéfka nemeckej AfD oficiálne navrhla vyvážať utečencov na ostrovy. Mimo Európy

    0
    Líderka AfD Frauke Petryová (Autor: SITA)

    ČTK predostrela českým čitateľom plán Frauke Petryovej, ako naložiť s nelegálnymi migrantmi mieriacimi do Nemecka. Petryová predsedá Alternatíve pre Nemecko (AfD), ktorú označujú za populistickú, takže príliš neprekvapuje, že aj jej predložené riešenie je pomerne razantné.

    „Nelegálni migranti a odmietnutí žiadatelia o azyl budú prevezení na dva ostrovy mimo Európy, ktoré budú pod ochranou OSN,” povedala Petryová bez toho, aby uviedla, ktoré ostrovy má presne na mysli. Podľa nemeckých médií sa dáma zrejme inšpirovala austrálskym azylovým modelom. Vláda u protinožcov je ochotná spolufinancovať zotrvanie migrantov na okolitých ostrovoch. Srdce austrálskeho kontinentu uzrie len malá časť migrantov, ak prejde prísnym azylovým konaním. „Navrhujem premeniť Spolkový úrad pre migráciu a utečencov na úrad pre emigráciu, ktorý zabezpečí, aby všetci nelegálni migranti túto krajinu čo najskôr opustili,” povedala tiež Petryová.

    Nedávny prieskum spoločnosti Ipsos ukázal, že by väčšina Nemcov nebola k plánu Petryovej hluchá. Občania Nemeckej spolkovej republiky sú väčšinou presvedčení, že utečenci mieria do EÚ z ekonomických dôvodov a veria, že sa medzi prichádzajúcimi migrantmi nachádzajú aj teroristi. Dve pätiny Nemcov by preto bolo naklonených uzavrieť hranice.

    - Reklama -