Nemecká rodina opustila svoju krajinu pre utečencov. A teraz sa podržte, kde požiadala o azyl

    0

    Ako hlavný dôvod emigrácie uvádza rodina skutočnosť, že v Nemecku už nie je bezpečne. Ruským úradom vo svojej žiadosti oznámili, že v Nemecku vládne diktatúra, v ktorej nie je možné vychovávať deti. Cestu do 2 300 kilometrov vzdialenej Moskvy absolvovali vo svojom obytnom automobile značky Volkswagen. V Rusku už strávili niekoľko mesiacov, úrady im však zatiaľ pridelili iba ubytovacie priestory v malom moteli pri lese mimo Moskvy.

    Päťdesiatjedenročná Carol a jej o šesť rokov mladší manžel Andre sa sťažovali na masovú migráciu, nedostatok demokracie, nútené očkovanie a tiež prílišný dôraz na sexuálnu výchovu vo vzdelávacom systéme. Ľudia po celom svete si myslia, že v Nemecku vládne demokracia. Tak to ale, bohužiaľ, nie je. Súčasné Nemecko je morálne skazená krajina a naša spoločnosť je úplne rozvrátená. Naopak, ruská spoločnosť je na tom oveľa lepšie. Putin je ideálny príklad vodcu,“ tvrdí Griesbach.

    Bez azylu, s pomocou miestnych

    Putina považuje celá rodina za väčšieho demokrata ako kancelárku Merkelovú, ktorej vyčítajú najmä jej príliš liberálnu imigračnú politiku. Ona a ďalší politici do krajiny pozvali obrovský počet prisťahovalcov, čo spôsobuje problémy a môže to vygradovať až do vojny. A presne to si aj vláda praje. Žiadna iná krajina neprijíma utečencov v takom masívnom meradle. Nemecko platí za všetky americké intervencie, konflikt v Sýrii a ďalšie hlúposti,“ hovorí hlava rodiny.

    Pani Griesbachová dodáva, že sa boja o budúcnosť svojich detí. Všetci vieme, ako informujú médiá o migračnej kríze a trestných činoch spáchaných utečencami. O týchto záležitostiach napíšu len veľmi zriedka. V Nemecku už jednoducho nie je bezpečne pre deti ani ženy. Policajti tiež nechajú vyjsť na svetlo prípady trestných skutkov páchaných žiadateľmi o azyl len veľmi zriedka. Či už preto, že im v tom bráni nastavenie systému, alebo sú napádaní tzv. žiadateľmi o azyl.

    Obaja manželia však tvrdia, že vo všeobecnosti proti žiadateľom o azyl nič nemajú a podľa ich názoru by sa im pomáhať malo. Ako píše The Express, aj napriek ich dlhému zoznamu dôvodov v žiadosti o azyl ich príslušné úrady odmietli registrovať ako plnoprávnych žiadateľov s vysvetlením, že Nemecko je bezpečná krajina. Rodina Griesbachovcov však trvá na tom, že minimálne od svojej účasti na proteste proti nemeckej vláde z jesene 2013 majú obavy o svoju bezpečnosť. Keďže nemajú v Rusku štatút utečenca, musia sa nemeckí emigranti spoliehať na podporu ruského obyvateľstva.  

    - Reklama -