Trump stráca ťah na bránu. Vo vlastných radoch. Takmer pätina republikánov chce, aby odstúpil z kampane

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Približne 19 percent opýtaných sa domnieva, že newyorský realitný magnát by mal odstúpiť. Podľa 70 percent respondentov by mal ostať kandidátom a desať percent oslovených si zvolilo odpoveď “neviem”. Prieskum sa uskutočnil 5.- 8. augusta na vzorke 396 respondentov registrovaných v Republikánskej strane.

    Podľa výsledkov širšieho prieskumu, uskutočneného na vzorke 1162 všetkých registrovaných voličov bez rozdielu politickej príslušnosti, by Trumpovo odstúpenie z kampane prijalo 44 percent opýtaných, čo je o deväť percent viac než tých, ktorí by Trumpa volili.

    Reuters však upozorňuje, že podľa všetkých prieskumov nie ani jeden z kandidátov veľkým miláčikom verejnosti. Trumpovu súperku, demokratku Hillary Clintonovú nepriaznivo vníma 53 percent verejnosti, pričom o Trumpovi nemá vysokú mienku o desať percent viac opýtaných (63 percent).

    V utorok zverejnený prieskum spoločností Reuters a Ipsos ukázal, že Clintonovú by volilo o sedem percent viac Američanov (42 percent) než Trumpa (35 percent).

    - Reklama -