Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách

    0
    Prezidentské voľby v USA patria vo svete politiky medzi najsledovanejšie udalosti (Autor: Facebook, United States presidential election, 2016)

    Vysvetlil, že Clintonová si je vedomá významu jesenných prezidentských volieb a domnieva sa, že debaty poskytnú voličom možnosť oboznámiť sa s názormi kandidátov na otázky, ktoré budú dôležité pre budúcnosť krajiny.  

    Podesta súčasne vyjadril znepokojenie, že Trumpov tábor sa “už zaoberá machináciami”. “Nie je jasné, či sa im (Trump) snaží vyhnúť, alebo sa len zahráva s médiami, aby rozpútal ešte väčšie divadlo,” uviedol Podesta.

    Podľa neho sa Clintonovej štáb nesnaží vyvolať diskusiu o debatách kandidátov do volieb prezidenta USA či začať rokovania o nich. Jediný problém Clintonovej tímu momentálne spočíva v tom, že nie je jasné, či Trump vystúpi v debatách v tom čase, na tom mieste a v takom formáte, ako to vlani stanovila nezávislá komisia. “My pozvanie komisie prijímame, a to isté očakávame aj od Trumpa,” spresnil Podesta.

    Nezávislá komisia už vlani rozhodla, že debaty kandidátov na post prezidenta USA sa uskutočnia 26. septembra, 9. októbra a 19. októbra.

    Trump však navrhuje iné termíny, keďže na už stanovené dni pripadnú zápasy Národnej futbalovej ligy, čo môže znížiť sledovanosť politických diskusií.

    - Reklama -