Podarilo sa nám zmierniť účinky smernice o zbraniach a strelive, chváli sa Štefanec

    0
    Europoslanec Ivan Štefanec (Autor: Reprofoto, Facebook)

    “V júni sme zasa prijali legislatívu, ktorá skoncuje s nezmyselnou povinnosťou stále znova si dávať úradne prekladať a overovať rôzne dokumenty pri štúdiu, práci či presťahovaní sa do iného členského štátu. Európska komisia (EK) sa tiež na môj podnet začala zaoberať kauzou Váhostav a čínskym dampingom ocele, ktorý na Slovensku ohrozuje tisíce pracovných miest,” uviedol.

    Zároveň dodal, že ako viceprezident SME Europe presadzuje znižovanie administratívy a zlepšenie podmienok pre živnostníkov a malých podnikateľov. Zvýšenie volebnej účasti v eurovoľbách, najmä medzi mladými ľuďmi, považuje za kľúčovú úlohu.

    “Nezastupiteľnú úlohu tu zohrávajú školy, médiá, ale aj mimovládne organizácie a iniciatívy. Ja sa snažím prispievať tým, že každý týždeň navštevujem stredné školy po celom Slovensku a so študentmi diskutujem o výhodách, ale aj nedostatkoch EÚ. Je dôležité s mladými hovoriť otvorene a načúvať ich názorom. Úzko tiež spolupracujem s učiteľmi dejepisu a občianskej výchovy, združenými v neformálnej platforme TEUS (Teachers for European union Slovakia),” informuje.

    Za úspech počas svojho súčasného volebného obdobia považuje, že vďaka pomerne silnej pozícii v rámci politickej skupiny, Európskej ľudovej strany, ako aj v rámci výborov EP môže účinne presadzovať záujmy slovenských občanov. “Za všetky môžem spomenúť presadenie zjednodušenia zakladania malých firiem. V poslednom období som bol ako jediný zástupca Slovenska zvolený do dvoch vyšetrovacích výborov (pre kauzu PanamaLeaks a emisný škandál).

    Podľa jeho slov priamo v pléne vystúpil sedemnásťkrát, zároveň predložil viac ako 450 písomných vyhlásení a 50 otázok na EK, ktoré sa týkali občanov SR.

    Podľa oficiálnej stránky EP europoslanec vystúpil na plenárnych schôdzach 486-krát. Je členom poslaneckého klubu Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov). Zároveň je členom Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa, Vyšetrovacieho výboru vo veci merania emisií v automobilovom priemysle a Delegácie pre vzťahy s krajinami južnej Ázie.

    - Reklama -