Procházka je nevyspytateľný, rypla si rebelka zo Siete Csefálvayová

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Napriek tomu, že Katarína Csefálvayová je súčasťou vládnej koalície, jej názor na migráciu sa líši od toho premiérovho či iných koaličných politikov.

    „Myslím si, že je to jav, ktorý môže byť pozitívny, môže mať pozitívne účinky. Najmä pre Európu, kde populácia starne,“ hodnotí poslankyňa. Zároveň upozorňuje, že sa na tento jav treba pozerať z viacerých uhlov pohľadu. „Na druhej strane nijako nechcem zanedbať riziká, ktoré migrácia predstavuje, ani bagatelizovať problémy, ktoré so sebou prináša. Myslím si však, že je potrebné vnímať ju aj ako príležitosť a snažiť sa ju využiť,“ podčiarkuje v rozhovore pre Aktuálne.sk.

    Trinásteho augusta sa má v Trnave uskutočniť sieťarsky snem. Aká nálada panuje v strane podľa Csefálvayovej? „Atmosféra je pomerne dobrá. Snažíme sa dospieť k spoločnej dohode, čo ma veľmi teší. Strana bola, žiaľ, rozdelená na dva tábory, ktoré by sa medzi sebou mali dohodnúť. Tak to aspoň vnímajú členovia strany z regiónov aj verejnosť. My vo vedení už trochu menej: nemyslím si, že sme rozdelení na dve znepriatelené skupiny. Na mnohých veciach sa zhodneme všetci,“ opisuje nálady v strane politička.

    Radoslav Procházka už podľa všetkého na post predsedu Siete kandidovať nebude. Redaktorka portálu naráža na politikovo údajne veľké ego a pýta sa, či sa s týmto rozhodnutím bude vedieť zmieriť. „Verím, že áno, ale netrúfam si ho odhadnúť, napriek tomu, že Rada Procházku pracovne poznám už teda vyše dvoch rokov. Nie je to človek, ktorého môžete dopredu odhadnúť. Nedovolím si preto predvídať jeho reakcie,“ dodáva poslankyňa.

    - Reklama -