Čo ste urobili pre slovenského občana? Pýtali sa Csákyho

    0
    Pál Csáky (Autor: TASR)

     Csákyho počas súčasného volebného obdobia vyzdvihol najmä štyri úspechy. “Ako nového poslanca ma zvolili za podpredsedu petičného výboru a minulý rok prijali môj návrh na menšinový program Viacfarebná Európa vo výške jeden plus jeden milión eur, pričom prvý balík sa nachádza v aktuálnom rozpočte EÚ. Ďalej som organizoval úspešnú prezentáciu maďarských umelcov zo Slovenska v Európskom parlamente (EP) a 30. septembra dostane organizácia Csemadok (Maďarský spoločenský a kultúrny zväz na Slovensku) na môj návrh najvyššie ohodnotenie EÚ Európsky občan,” uviedol europoslanec.

    TASR sa taktiež zaujímala, čo od svojho zvolenia europoslanec urobil pre to, aby volebná účasť v najbližších eurovoľbách bola lepšia, keďže Slovensko pravidelne obsadzuje posledné priečky tohto rebríčka. “Pravidelne komunikujem s mojimi voličmi a v januári plánujem vydať trojjazyčnú knihu (anglicko-slovensko-maďarskú) o názoroch na EÚ,” informoval Csáky. Zároveň dodal, že v pléne EP vystupuje takmer každý mesiac.

    Podľa oficiálnej stránky EP v pléne Csáky doteraz vystúpil 253-krát. Je poslancom za frakciu Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov), podpredsedom Výboru pre petície a členom Delegácie pre vzťahy s Indiou.

    - Reklama -