Medvedev naštval Rusov. Pod petíciu za jeho odvolanie sa ich už podpísalo viac ako 190-tisíc. A ďalší rýchlo pribúdajú

    0
    Ruský premiér Dmitrij Anatolievič Medvedev (Autor: SITA)
    Predseda vlády Ruskej federácie Dmitrij Medvedev má problém. Snaží sa prebudiť k životu trpiacu ruskú ekonomiku, ale podľa všetkého nezvolil práve najcitlivejší prístup. Ruským učiteľom, ktorí sa sťažovali na nízke platy, odporučil, aby zmenili zamestnanie. Seniorov na ukrajinskom Kryme, ktorý bol Ruskou federáciou obsadený na jar 2014, požiadal, aby vydržali aj so súčasnými nízkymi dôchodkami. Na vyššie výplaty teraz vraj ruská ekonomika jednoducho nemá.
     
    Možno aj preto sa zrodila petícia, ktorú na internete podpísalo už vyše190-tisíc ľudí. Autori v nej konštatujú, že by na čele ruskej vlády mal stáť kompetentný a vzdelaný človek, ktorý podporí svojich spoluobčanov. „Teraz vidíme presný opak,“ stojí v petícii.
     
    Petíciu nájdete TU
     
    Denník Financial Times v súvislosti s problémami ruskej ekonomiky špekuluje, že sa Medvedev na premiérskom poste už dlho neudrží. Vymenený by mohol byť už na jeseň po parlamentných voľbách.
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    Hovorca prezidenta Vladimira Putina označil článok za špekulatívne „slohové cvičenie“, ktoré si nezaslúži ani ten najkratší komentár. Prezident Vladimir Putin vraj doteraz o petícii nič nevie. „Nič o tom nevieme a nemyslím si, že to bude vyžadovať nejakú reakciu (Kremľa),“ povedal Peskov ruskej agentúre TASS.
     
    - Reklama -