VIDEO Detičky, z ktorých vám zamrzne úsmev. Tá najškaredšia tvár islamu

    0
    Deti v službách Islamského štátu. (Autor: Reprofoto: The Jerusalem post)

    Ako uvádza britský denník The Sun, Islamský štát v súčasnosti cvičí až päťdesiat malých Britov, ktorí by tak mohli v najbližších mesiacoch spáchať teroristické útoky na európskom kontinente. Podľa expertov na terorizmus a európskych bezpečnostných agentúr sa džihádistom darí indoktrinovať najmladšiu generáciu potenciálnych teroristov. Podľa tohtoročnej správy protiextrémistickej organizácie Quilliam Foundation hrozí, že sa z desiatok britských detí stanú neľútostní islamisti schopní spáchať teroristický útok.

    Zdroj: YouTube/ Newsy

    „Budúcnosť týchto detí indoktrinovaných Islamským štátom predstavuje vážny problém, ktorému by malo medzinárodné spoločenstvo venovať mimoriadnu pozornosť. V súčasnosti je v kalifáte evidovaných viac ako tridsaťtisíc tehotných žien. Medzi nimi sa nachádza aj päťdesiat britských detí. Neexistuje zatiaľ žiadny relevantný výskum, ktorý by sa zaoberal tým, čo sa stane, keď sa s nimi ich rodičia rozhodnú vrátiť späť do Veľkej Británie,“ cituje The Sun zo správy a dodáva, že po internete sa šíria videá, ktoré ukazujú tvrdý výcvik malých džihádistov.

    Zvyyšuje sa počet žien rodiacich malých džihádistov

    Islamský štát pomerne často vo svojich propagandistických videách využíva napríklad štvorročného Isu Dara, ktorý sa narodil v juhovýchodnej časti Londýna. Na jednom z videí má dokonca malý chlapec v ruke strelnú zbraň a kričí „Alah akbar“. V správe organizácie Quilliam Foundation sa ďalej uvádza, že medzi teroristami operujúcimi na území Sýrie a Iraku sa významne zvyšuje počet žien. „Mnohé z týchto žien si berú za mužov džihádistov okamžite po svojom príchode do regiónu, niektoré dokonca ešte predtým a následne im rodia budúcich malých džihádistov.“

    Zdroj: YouTube/ Live-and Let-live

    Hrozba pre Európu aj USA

    Za najväčšiu hrozbu pre budúcnosť považuje Quilliam Foundation práve deti zahraničných teroristických bojovníkov, ktorí žijú spoločne so svojimi rodičmi na území Islamského štátu. „Jednu tretinu detí a mladistvých tvoria potomkovia žien s holandským pasom, ktorí sa im narodili v kalifáte. V svojich propagandistických videách sa Islamský štát chváli tým, že vo svojich výcvikových táboroch ,vychováva‘ budúce generácie teroristov. Mnohí z nich predstavujú skutočne vážne nebezpečenstvo pre celý európsky kontinent aj Spojené štáty.“

    „Zriekame sa vášho občianstva. Pôjdeme vám po krku vojakmi, ktorých nemôžete nikdy poraziť. Toto sme sľúbili Alahovi,“ hovorí sa v jednom z propagandistických videí, ktoré ukazuje deti mladšie ako desať rokov, ako sa učia zápasiť, zaobchádzať so zbraňami a čítajú si z Koránu. Pred viac ako rokom vydesilo celý svet video Islamského štátu, na ktorom vraždí detský islamista zajatého izraelského Araba. Neskôr sa ukázalo, že išlo o potomka známeho francúzskeho islamistu Sabriho Essida. Islamský štát však zverejnil počas ostatných mesiacov väčšie množstvo podobných videí.
     

    - Reklama -