Komentátor si posvietil na Sulíka. Toto sú dôvody, pre ktoré nedá Kollárovi košom

    0
    Richard Sulík a Boris Kollár (Autor: SITA)

    Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár sa viackrát vyjadril bez servítky na adresu moslimov či homosexuálov. Ani tieto vyjadrenia však pre Kollára neznamenali definitívnu stopku u hlavy liberálov Sulíka. Predseda SaS Richard Sulík má podľa komentára Tomáša Gálisa, uverejneného v Denníku N, tri dôvody na to, aby pred ním dvere nezavrel.

    Prvým dôvodom je vyhranenosť SaS voči strane Smer. Keďže predseda aj jeho poslanci odmietajú spoluprácu s Ficovou stranou, zmenšuje sa mu okruh tých, s ktorými spolupracovať môže, a nesmie si zbytočne zatvoriť dvere k ostatným. Podľa jeho názoru, pokiaľ sa Kollárove „percentá a okruh verných poslancov neblížia k nule, SaS s ním musí počítať“.

    Ako druhý dôvod Gális uvádza zhodu lídrov v otázkach utečencov a dodáva, že aj pri Rómoch by sa našli výrazné názorové prieniky. Tretím dôvodom je podľa neho to, že Sulík buď úprimne nechápe, že by sa nemal zbližovať s okrajom, ku ktorému sa Kollár radí, „alebo je jeho liberalizmus skutočne obmedzený len na ekonomické otázky“. Dodáva, že to ešte môže byť pokračovanie rétoriky, ako si nakloniť Kollárovho voliča.

    - Reklama -