Prerastajú Maďarom utečenci cez hlavu? Slovensko vysiela do krajiny ďalších policajtov. Majú strážiť hranicu so Srbskom

    0
    Robert Kaliňák a Robert Fico s policajtmi vyslanými na ochranu maďarsko-srbskej hranice. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    “Veľmi rýchlo sme odpovedali na žiadosť našich maďarských kolegov na zhoršujúcu sa situáciu na vonkajšej hranici EÚ a vysielame 25-členný kontingent našich policajtov na pomoc a ochranu maďarsko-srbskej hranice,” povedal Kaliňák.

    Podľa neho dosahujú slovenskí policajti na podobných misiách v zahraničí výborné výsledky. “Veríme, že aj teraz prispejú veľkou mierou k tomu, aby dokázali nielen odhaľovať a zadržať nelegálnych migrantov, ale aj ochrániť vonkajšiu hranicu,” doplnil.

     Šéf rezortu vnútra pripomenul, že Slovensko vyslalo minulý rok takmer 300 policajtov do zahraničných misií v Maďarsku, Slovinsku, Macedónsku a do Agentúry pre správu operatívnej spolupráce pri vonkajších hraniciach FRONTEX, v rámci ktorej slovenskí strážcovia zákona slúžili v Taliansku či Grécku.

    “Výraznou mierou sme prispeli k solidarite, k tomu, aby sa EÚ vedela lepšie vysporiadať s migračnou krízou,” skonštatoval Kaliňák. Medzi policajtmi, ktorí dnes odišli do Maďarska, boli viacerí, ktorí u našich južných susedov slúžili aj minulý rok. Ďalších slovenských strážcov zákona zase čaká do konca tohto roka ešte misia v Macedónsku.

    - Reklama -