Novou hrozbou pre Rusko je Pokémon, vraj je to nástroj na destabilizáciu krajiny

    0
    S najhlasnejšou kritikou aplikácie Pokémon Go prišiel podpredseda Výboru pre obranu a bezpečnosť Ruska Franz Klintsevič. „Vládne tu pocit, že diabol prišiel cez tento mechanizmus a jednoducho sa nás snaží duševne zničiť zvnútra,“ uviedol vysoký predstaviteľ ruskej štátnej bezpečnosti pre agentúru TASS, na ktorú sa vo svojom článku odvoláva denník The Washington Times. 
     
    Aj keď Pokémon Go v Rusku ešte oficiálne ani nevydali, mnohí ľudia si aplikáciu na mobil stiahli zmenou nastavení svojho smart zariadenia. Populárna hra na chytanie roztomilých kreslených „zvieratiek“ z rovnomenného japonského seriálu nabáda ľudí, aby chodili s telefónmi v rukách po meste a chytali digitálne postavičky. 
     
    Klintsevič tvrdí, že má obavy z rozšírenej reality, ktorú ponúka spomínaná aplikácia a považuje ju za „psychologickú operáciu“ Západu, ktorá má zmanipulovať mysle mladej generácie Rusov. Podpredseda Výboru pre obranu a bezpečnosť Ruska vyzval obe komory parlamentu, aby po septembrových voľbách zvážili prijatie legislatívy na obmedzenie používania aplikácie Pokémon Go. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -