Erdogan obvinil amerického generála z podpory pučistov

    0
    Recep Tayyip Erdogan (Autor: TASR)
    Turecko žiada USA, aby mu vydali duchovného Fetullaha Gülena, ktorý v súčasnosti žije v Pensylvánii, a ktorého Turci vinia z organizácie pokusu o vojenský prevrat. Ten sa odohral 15. júla a stál život 290 ľudí. Gülen však akúkoľvek spojitosť s dianím v Turecku odmietol a USA od Turecku žiadajú priame dôkazy jeho zapojenia. To však žiadne neposkytlo.
     
    Namiesto toho sa turecký prezident Erdogan osopil na USA a ich narážky na príkorie, ktorému v súčasnosti turecké bezpečnostné zložky vystavujú domnelých pučistov. “Nie je na vás robiť takéto rozhodnutie. Kto ste? Naučte sa, kde je vaše miesto,” vyhlásil Erdogan smerom k americkému generálovi, ktorý komentoval zadržanie desaťtisícov Turkov, údajne zapletených do puču.
     
    “Namiesto toho, aby ste poďakovali tomuto národu, že v mene demokracie potlačil prevrat, tak sa staviate na stranu pučistov,” povedal prezident. “Okrem toho sú organizátori puču vo vašej krajine. Môj ľud nikdy nepresvedčíte o opaku,” dodal. O problematike informoval portál ABC news.
     
    - Reklama -