Teroristi sú nepriatelia islamu, neuveríte, kto to tvrdí

    0
    Nedeľné vzývanie Alaha (Autor: Hans Štembera)
    Imám Mohammed Elsadi z Malty tvrdí, že terorizmus sa neriadi žiadnym náboženstvom a nepozná ani hranice. Podľa neho je islam náboženstvo, ktoré učí moslimov mieru. „Moslimská komunita verí, že teroristi sú v prvom rade nepriatelia islamu a moslimov samotných, lebo zneužívajú ich vieru, poškodzujú pravú tvár islamu a ničia reputáciu moslimov po celom svete, čím ohrozujú ich existenciu,“ uviedol imám. 
     
    Maltský imám tvrdí, že islam striktne zakazuje a odsudzuje zabíjanie nevinných ľudí. Vyhlásenia  Mohammeda Elsadiho prichádzajú v čase, keď Európou otriasajú brutálne útoky v mene radikálnych myšlienok islamistov. „Moslimská komunita na Malte so šokom, zármutkom a veľkými obavami prijala strašné správy o nedávnej sérii teroristických činov spáchaných vo viacerých krajinách,“ cituje imáma portál Malta Today. 
     
    Práve útoky, ktoré džihádisti v uplynulých týždňoch a mesiacoch spáchali, sú podľa Mohammeda Elsadiho mimoriadne nebezpečné aj pre moslimskú komunitu v Európe, lebo vzbudzujú nenávisť voči islamu a moslimom. 
     
    Až 90 % všetkých obetí teroristických útokov na svete tvoria pritom údajne práve moslimovia. „Svojimi krutými zločinmi teroristi vystavujú moslimov, najmä menšiny, nenávisti, diskriminácii a utrpeniu,“ uviedol imám Elsadi. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -