Kritizuje Smer, lebo sa chce pomstiť. Toto sa o Zalovi šušká v kuloároch

    0
    Boris Zala (Autor: TASR)

    Europoslanec Boris Zala verejne poukázal na problémy strany Smer. Nepáči sa mu zotrvávanie ministra vnútra vo funkcii aj po prevalení kauzy Bašternák. Zala tvrdí, že sa strane snaží úprimne pomôcť, no z kuloárov vychádzajú informácie, že malo ísť dokonca o osobnú pomstu. Informuje o tom Čas.sk.

    „Súčasné úzke vedenie, predovšetkým Fico a Kaliňák, nie je schopné osloviť tú vrstvu obyvateľstva, ktorá je dnes voľná – mladí, liberálne mestské vrstvy, zelení, sociálni demokrati, proeurópski cítiaci,“ argumentuje Zala. Parlamentné zdroje však hovoria, že kritika určená vedeniu strany, prišla od Zalu ako osobná pomsta za to, že jeho návrhy na poslednom predsedníctve nebrali vážne. Europoslanec to však popiera. „Predkladám serióznu analýzu na základe odborných argumentov. To nemá žiaden osobný rozmer, nemám v sebe nič zahorknuté. Len hľadám spôsob, ako Smer navrátiť k sociálnej demokracii,“ vyjadril sa.

    K téme sa vyjadruje aj politológ Eduard Chmelár, ktorý Zalove vyjadrenia hodnotí ako znak, že sa v strane niečo deje. „Snahy Borisa Zalu o reformu strany sú prejavom krízy, ktorá ich nevyhnutne čaká. Smer je mocenský monolit, ktorý nemôže dopadnúť inak, ako dopadlo HZDS,“ povedal Chmelár a dodal, že si nemyslí, že bude snaha o zmenu korunovaná úspechom.

    - Reklama -