Na košickom kúpalisku zadržali podozrivého Sýrčana. Areál uzavreli

    0
    Košické kúpalisko Červená hviezda (Autor: TASR)

     V areáli nedávno zrekonštruovaného kúpaliska blízko železničnej stanice sa tak vykonávajú nevyhnutné kontroly. “Vedeniu mesta Košice mimoriadne záleží na tom, aby sa Košičania a návštevníci nášho mesta cítili nielen na kúpalisku, ale v celom meste v prvom rade bezpečne, preto bol po týchto udalostiach okamžite vydaný pokyn, aby bolo kúpalisko pre verejnosť uzavreté,” uviedla Šnajdárová.

    Dnes polícia prišla s vyhlásením, že priestory kúpaliska Červená hviezda nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko. Pokiaľ ide o zadržaného muža, ide o 36-ročného muža sýrskeho pôvodu s britským pasom.  “Personálom bolo polícii oznámené podozrivé správanie – fotenie na kúpalisku, ruksak, preto polícia ihneď začala preverovať informácie k osobe, jej pohybu, pobytu a vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. Vykonanými previerkami sa nepotvrdilo, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov,” informoval dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

    Podozrivý cudzinec podľa polície v pondelok cestoval z Ukrajiny na Slovensko a mal v pláne odletieť z Košíc do Bristolu. Muži zákona ho zadržali na letisku pred odletom do Británie. “Muž bol po obmedzení na osobnej slobode umiestnený do cely policajného zaistenia. Dnes ráno o 6.00 h pri jeho kontrole napadol policajta, ktorému spôsobil zranenie tváre, za čo je už obvinený z útoku na verejného činiteľa a bude sa rozhodovať o ďalšom postupe – konkrétne, či bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie, alebo bude stíhaný na slobode,” konštatoval Slivka.

    - Reklama -