Arabi si poriadne uťahujú z Islamského štátu. Len aby nebanovali

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Server týždenníka The Economist uverejnil video, ktoré koluje po sociálnych sieťach. Tvorcovia v ňom zosmiešňujú propagandistické videá Islamského štátu. V narážke na meno zakladateľa Islamského štátu Abua Bakra al-Baghdadiho nesie séria smiešnych krátkych videí názov Bigh daddy show. Radikáli sú v nich vykreslení ako klauni so zbraňami, ich prístup k moslimskej viere je v skutočnosti smiešny.

    Na Strednom východe sú tieto videá veľmi populárne, každý deň si ich pozrie asi milión ľudí. Tvoria ich dobrovoľníci – novinári, právnici aj animátori, ktorí si želajú zostať v anonymite, pretože niektorí z nich pochádzajú priamo z miest, ktoré dnes ovláda Islamský štát. Snažia sa vraj bojovať proti Islamskému štátu, ako len môžu. „Aj keď zabijete Baghdadiho, na jeho miesto nastúpi niekto iný. Musíte zahubiť skôr tú myšlienku,“ radia tvorcovia satirických videí.

    My to občas nepochopíme…

    Videá sú v arabčine s anglickými titulkami, ale niektoré vtipy sa vraj občas stratia v preklade. Podľa sociálnej siete Facebook sú videá najpopulárnejšie v Iraku. Na jednej z krátkych animovaných snímok je kat, ktorý má za úlohu usmrtiť neveriaceho pred kamerami, ale veľmi sa mu to nedarí, pretože potrebuje ísť strašne na toaletu.

    Zdroj: Youtube/The Bigh daddy Show

    - Reklama -