Polícia nerobí pre našu ochranu dosť. Islamisti nás nenávidia a my nereagujeme primerane. Ostré slová po vraždení v Mníchove

    0
    Príslušníci špeciálnej policajnej jednotky patrolujú v centre Mníchova. (Autor: TASR)

    Němec varoval, že sa útočník môže v nákupnom centre veľmi rýchlo skryť, napríklad aj tak, že si po streľbe prezlečie bundu, vymení čiapku a splynie s utekajúcim davom. Nájsť takéhoto útočníka je potom veľmi zložité. Podľa jeho názoru je len otázkou, kedy a kde dôjde k podobnému útoku znovu, pretože takémuto hroznému činu sa nikdy nedá s absolútnou istotou zabrániť.

    Nemecké bezpečnostné zložky podľa Němca konajú vysoko profesionálne, ale v súčasnej chvíli to už nestačí. Posilnenie hliadok pri hraniciach podľa jeho názoru určite má zmysel, ale je to jednoducho málo.

    „Nazvime veci pravými menami. Od minulého týždňa teda došlo k útoku v Nice – 84 mŕtvych. Nasledoval útok v Nemecku, keď mladý Afganec, o ktorom sa dnes hovorí, že ani nebol Afganec, ale Pakistanec, dobodal niekoľko ľudí vo vlaku,“ pripomenul.

    Podľa Němca je potrebné urobiť isté kroky. Európa by sa mala viac zaoberať radikálnym islamom, radikálnym islamizmom. A to nielen ľuďmi, ktorí k nám prichádzajú, ale aj ľuďmi, ktorí tu žijú, pretože tí ľudia sú v nejakej svojej viere, tí ľudia nás v podstate nenávidia, pretože sa na nás pozerajú ako na Kafírov, ako na nemoslimov, a podľa práva šaría sa k nám aj správajú, takže ja si myslím, že tie opatrenia by mali byť oveľa rozsiahlejšie, nielen v tom, že vyšleme policajtov do ulíc,“ odporučil.

    Podľa jeho názoru musíme prijať príslušné legislatívne opatrenia, čo je beh na dlhšiu trať. Samotná moslimská obec v Česku by mala varovať pred svojimi konkrétnymi členmi, u ktorých prebieha radikalizácia. Nemec si myslí, že je to v záujme väčšiny českých moslimov.

    - Reklama -