Matovič, pre teba zákon neplatí? Odveta radnice za „Ficovho služobníčka“

    0
    Na demonštrácii rečnil aj Igor Matovič (Autor: Dominika Urbánková)

    „Zlepenec naberá odvahu. Pred chvíľou prišiel nejaký pán inšpektorz úradu smeráckeho starostu Starého Mesta a našim chalanom zakázal stavať pódium a aparatúru pred Bonaparte,“ napísal včera na sociálnej sieti líder Obyčajných ľudí Igor Matovič. „Vraj, ak to urobia, naparí nám 33-tisíc eur pokutu,“ píše.

    „Nuž áno, je pravda, na zaujatie verejného priestranstva pred Bonaparte nemáme povolenie od mestskej časti Staré Mesto, lebo na neho už štvrtý týždeň čakáme,“ priznáva sa Matovič a vysvetľuje, že výdaj takéhoto povolenia trvá normálne jeden deň, „ale ak je starosta Ficov služobníček, tak si evidentne dáva načas“.

    Opozičníkom sa nakoniec podarilo rozložiť aparatúru na pozemku presne oproti bytu premiéra Fica a Bonapárty sa tak mohla začať. „Dnes výnimočne budeme zlodejovi z Bonaparte otočení chrbtom… tak trochu symbolicky,“ poznamenal.

    Štandardný postup

    K vzniknutej situácii sme preto o stanovisko požiadali aj úrad starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka, ktorý kandidoval ako nezávislý. Stanovisko poslali dnes a ako uvádza Nora Remiarová z komunikačného odboru, bolo by vhodné doplniť informácie, ktoré líder Obyčajných nespomenul a „majú z pohľadu objektivity podstatný charakter.

    Ako ďalej uvádza pre Parlamentné Listy: „Dňa 23. 6. sme obdržali spomínanú žiadosť o zvláštne užívanie pozemnej komunikácie. Dňa 8. 7. išla od nás výzva pánovi Matovičovi so žiadosťou o doplnenie stanoviska dopravného inšpektorátu a o okótovaný pôdorysný situačný nákres, keďže spomínané pódium sa nachádza na cestnej komunikácii,“ vysvetľuje a dodáva, že ide o štandardný postup.

    Zákon pre každého

    „Keďže nám nebolo ani po výzve nič doručené, pracovníčka úradu Starého Mesta upozorňovala ľudí od pána Matoviča telefonicky ešte včera o druhej, že keďže je pódium postavené bez povolenia, má samospráva možnosť pokutovať do výšky 33-tisíc eur. Len pre doplnenie, kontrola staromestských inšpektorov prebehla i pred minulotýždňovým protestom, pán Matovič o kontrole vedel,“ hovorí Remiarová a dodáva, že matovičovci boli upozornení niekoľkokrát, aby dali veci do poriadku.

    „Jasne to vyplývalo aj z telefonických upozornení ešte v deň protestu, nestalo sa však tak,“ vysvetľuje. „Ako iste chápete, zákon platí pre každého a má rovný meter. Bolo by preto veľmi neobvyklé, ak by vrcholový politik nemusel dodržiavať pravidlá tak ako bežný občan,“ dodáva a Matovičovu narážku, že starosta je „Ficov služobníček“, pokladá za neopodstatnenú. „Od špekulácií o prepojení so stranou Smer sa dištancujeme, vnímame to ako pokus vyvolať rýchlokvasnú senzáciu, ktorá nemá žiadny reálny základ. Samospráva koná absolútne autonómne, v zmysle zákona,“ uzatvára.

    O vysvetlenie ParlamentnéListy.sk požiadali aj samotného Matoviča. Ten však telefón nedvíhal a neodpovedal ani na sms správu.

    - Reklama -