Exprezident Sarkozy pleskol Holladovej vláde po čele. Tvrdé obvinenie

    0
    Nicolas Sarkozy (Autor: SITA)

    Sarkozyho kritika prichádza vo svetle štvrtkového incidentu v Nice, kde francúzsky moslim s tuniským pôvodom vrazil nákladným vozidlom do davu ľudí oslavujúcich Deň dobytia Bastily. Zahynulo pritom najmenej 84 ľudí a približne rovnaký počet utrpel zranenia. V kritickom stave je 18 osôb. V Nice a inde sa dnes za obete držala minúta ticha.

    Exprezident zdôraznil, že podporuje prísnejšie opatrenia, akými sú vyhostenie zradikalizovaných moslimov či elektronické monitorovanie osôb, ktoré majú k radikálnemu islamu sklony.

    Francúzska vláda tvrdí, že vedie vojnu s násilnými džihádistami. Tretí veľký útok na pôde krajiny za uplynulých 18 mesiacov však viedol k všeobecnej nespokojnosti s krokmi francúzskych lídrov.

    Strýko vražedného šoféra z francúzskej riviéry podľa agentúry AP tvrdí, že jeho synovca, 31-ročného Mohameda Lahouaieja Bouhlela, ktorého po jeho besnení v Nice zastrelila polícia, naviedol na spáchanie tohto zločinu jeden alžírsky člen organizácie Islamský štát (IS) iba týždeň pred incidentom. Francúzske úrady vzhľadom na stále prebiehajúce vyšetrovanie túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

    - Reklama -