Cameron sa rozlúčil s parlamentom. Nechýbal humor ani búrlivý potlesk postojačky

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Cameron povedal dnes poslancom bez ohľadu na ich politickú príslušnosť, že môžu “dosiahnuť a presadiť veľa vecí v politike”. “Nič nie je naozaj nemožné, ak vám na tom záleží. Napokon, ako som raz povedal, ja som bol kedysi budúcnosťou”.

    Poslanci odmenili 49-ročného Camerona búrlivým potleskom postojačky. Z funkcie odchádza po tom, ako voliči odmietli jeho odporúčanie a v referende rozhodli o odchode Británie z Európskej únie. Ešte dnes Cameron odovzdá svoju demisiu kráľovnej a tá zverí funkciu predsedníčky vlády jeho nástupníčke na čele Konzervatívnej strany Therese Mayovej.

    Vodcu opozičných labouristov Jeremyho Corbyna dnes Cameron v parlamente podľa agentúry AP dobrosrdečne podpichol, keď mu povedal, že konzervatívni majú za sebou “rezignáciu, nomináciu, súťaž a korunováciu,” zatiaľ čo labouristi ešte stále pracujú na pravidlách svojho vedenia.

    Vyjadril sa aj na adresu “vládneho” kocúra Larryho, ktorého zanecháva v rezidencii premiéra na Downing Street 10. Povedal, že chce poprieť “fámu, že nemá Larryho rád”. “Mám ho rád!” ubezpečil.

    - Reklama -