Figeľova manželka prehovorila. V KDH sa o nich šuškalo už pred voľbami

    0
    Bývalý predseda KDH Ján Figeľ a bývalá hovorkyňa KDH Nataša Žembová (Autor: TASR)

    Portál Topky.sk v pondelok zverejnil údajnú mailovú komunikáciu medzi Jánom Figeľom a Natašou Žembovou, ktorá mala prebehnúť pred rokom v apríli. Žembová písala Figeľovi v neskorých večerných hodinách s tým, že mu urobí rešerš z TA3, v ktorej bol na druhý deň Počiatek. „Odpočiň si, láska moja. Ja som teraz po sprche a idem napísať vyhlásenie k Arménom,“ odpísal vraj Figeľ. „Sám si bol v sprche? Bezo mňa? No teda…“ mala reagovať Žembová.

    Figeľ tvrdí, že ide o podvrh. K obvineniam z „nadštandardných vzťahov“ medzi nimi sa pritom už vyjadrila aj jeho manželka Mária. Tá stojí za svojím manželom a informáciám z médií neverí. „So Žembovcami sme rodinní priatelia,“ prezradila.

    V KDH sa o tom šuškalo

    Kritikou však nešetrí politický analytik Ján Baránek, podľa ktorého Figeľ potopil slovenskú kresťanskú demokraciu vo voľbách a darí sa mu to aj po voľbách. Dôvodom je jeho niekdajší apel na ochranu rodiny a kresťanských hodnôt. „Dnes to vyzerá ako obyčajné farizejstvo. Z KDH urobil farizejskú stranu,“ uviedol pre portál Pluska.sk.

    Tvrdí zároveň, že o možnom paktovaní medzi Žembovou a Figeľom sa v strane šuškalo. „V KDH sa o tomto hovorilo ako o probléme už pred voľbami. Boli obavy, aby to ešte pred nimi nevyšlo na povrch. Vedenie KDH a funkcionári o tom hovorili,“ povedal.

    Môže to byť falzifikát

    Nič však pravosť emailovej komunikácie medzi exšpičkami KDH nepotvrdzuje. Odborník na technológie Filip Hanker z portálu živé.sk zatiaľ tvrdí, že nie je ťažké vyrobiť si obrázkový falzifikát e-mailu.

    „Aby sme mali istotu, že je ten mail pravý, bolo by potrebné mať ten mail aj s hlavičkami, kde sa odosiela veľké množstvo údajov, ktoré môžu poslúžiť na verifikáciu. Aj tak by to bolo možné overiť len v prípade, že to potvrdí poskytovateľ ich mailových schránok, ak je to nejaká nezávislá firma,“ povedal pre Nový Čas.

    - Reklama -