Trump má vraj veľa kamarátov medzi černochmi a jedna z nich teraz vyhrala aj Wimbledon, ale všetko je inak

    0
    Celá aférka zo sociálnej siete sa mala stáť tesne po víťazstve Sereny Williamsovej vo finále wimbledonského turnaja, keď mal Donald Trump podľa viacerých zdrojov doslova napísať: „Mám množstvo černošských kamarátov. Mojou obľúbenou americkou černošskou kamarátkou je Serena Williamsová.“ Republikán totiž napriek svojim neznášanlivým vyjadreniam na adresu prisťahovalcov a migrantov už dlhšie tvrdí, že má medzi černochmi v USA veľa priateľov. 
     
    Po vyjadrení Trumpa na Twitteri mala nasledovať popudená reakcia Williamsovej, ktorá takéto spojenie s republikánom rázne odmietla. „Nie, nie, nie. Ja nie som tvoja čierna americká kamoška. Prestaň to tvrdiť. Jednoducho, prestaň,“ napísala údajne Williamsová v konverzácii na sociálnej sieti Twitter. 

    Všetko je inak 

    Spomínanú diskusiu zo sociálnej siete Twitter priniesol portál Vanguardngr.com, ktorý namiesto ospravedlnenia a uvedenia vecí na pravú mieru, stiahol článok o republikánovi a tenistke zo svojej stránky. Podľa portálu Snopes.com je totiž celá vec výmysel a zmienená komunikácia na sociálnej sieti medzi Trumpom a Williamsovou nikdy nebola. 
     
    Republikánsky kandidát na miesto šéfa Bieleho domu síce Williamsovú nenazval svojou „čiernou americkou kamarátkou“, ale pravdou zostáva, že jej k zisku siedmej trofeje z Wimbledonu na Twitteri zablahoželal a dodal, že je na ňu hrdý. 
     

     
    - Reklama -