Takto dovolenkuje parlament. Letné varovanie dermatológa Osuského či Blahove sny o Kube

    0
    Dovolenková sezóna. Ilustračné foto. (Autor: TASR)

    Rozhodli sme sa zmapovať situáciu v radoch poslancov. Zvíťazila dovolenková plážová klasika, exotika či volanie domova?

    Častou odpoveďou na otázku Kam na dovolenku? v radoch politikov bola stará známa destinácia. „Bude to chorvátska klasika,“ prezradil exmoderátor Gábor Grendel (OĽaNO-NOVA). Ten dodal, že ide už o každoročnú tradíciu. „Už štvrtý rok chodíme so synom na aute do Chorvátska. Je to praktické a človek nie je viazaný na jedno miesto. Riešim to bez cestovnej kancelárie a na vlastnú päsť,“ vyjadril sa poslanec. Grendel pri  dovolenkách nerád experimentuje a berie ohľad na deväťročného syna. Zároveň podotkol, že za mlada aj mierne zariskoval a na vlastnej koži si užil aj „štipku“ dobrodružstva. „Ešte za študentských čias sme boli s partiou kamarátov na blind v Grécku. Išli sme tam bez toho, aby sme mali čokoľvek dopredu vybavené, ale teraz, už keď som otcom, nechcem nič riskovať,“ dodal.

    „Chorvátsko s rodinou a na aute,“ znela jednoznačná odpoveď Petra Pčolinského zo Sme rodina. Prezradil, že v minulosti bolo jeho dovolenkové portfólio oveľa pestrejšie. „Predtým sme chodili aj do Egypta, Turecka či Tunisu, lenže po nepokojoch a všelijakých vzburách sa pri výbere pozerám v prvom rade na bezpečnosť. Zdá sa mi, že najbezpečnejšou prímorskou destináciou je práve Chorvátsko. Máme ho radi. Boli sme tam minulý rok a pôjdeme tam teda aj toto leto,“ dodal poslanec.

    Aj smerák Ľuboš Blaha si zvolil klasickú destináciu Slovákov. „Chodil som tam aj predtým, ako som sa stal poslancom. Je to také slovenské more, mal som ho vždy rád. Je to príjemná dovolenka a môžete tam ísť autom,“ opísal svoje obľúbene dovolenkové letovisko marxista Blaha. Priznal, že napriek tomu, že pravidelne navštevuje Chorvátsko, jeho sny patria ostrovu, na ktorom akoby zastal čas. „Chcel by som ísť veľmi na Kubu, ale to asi až keď vyrastú deti,“ poznamenal smerák.

    Parádna Malorka a nevyspytateľná achilovka

    Nie všetci poslanci stavili na klasiku „slovenského mora“. Janka Cigániková z SaS, ktorá šokovala predvolebným sexi marketingom bez nohavičiek, si týždeň zarelaxuje na Slovensku a potom sa vyberie aj na španielsku Malorku. „Tam mám známu a idem tam aj so sestrou a s rodinou. Niekedy tam ideme aj dva-, trikrát, keďže tam máme známych. Cez nízkonákladovky je takáto cesta veľmi dostupná. Na Malorke to je paráda,“ ospevuje Cigániková.

    Cigániková v plavkách

    Cigániková sa prednedávnom na Facebooku pochválila touto fotografiou, písali sme o tom TU.

    Saskárovi Jurajovi Drobovi zrejme osud nepraje. Na bedmintone si roztrhol achilovku, čo poriadne skomplikovalo jeho dovolenkové plány. „Mal som naplánovanú týždňovú golfovú dovolenku do Írska, na ktorú, samozrejme, pôjdem, lebo je celá zaplatená, ale hrať asi veľmi nebudem. Takže akurát sa tak budem s kamarátmi voziť na autíčku a nalievať im nápoje,“ prezradil Droba, ktorý prednedávnom vymenil sadru za ortézu.

    Doma je doma

    Niektorí z poslancov siahnu „po teple“ domova a namiesto zahraničných prímorských destinácií si užijú slovenskú pohostinnosť. „Na dovolenku teraz v zásade nepôjdem,“ prezradil Peter Osuský (SaS). Zároveň dodal, že s rodinou zrejme zavítajú na senecké jazerá. „Máme tam taký jeden hotel, kde si pravidelne najmeme izbu na 5-6 dní, kde si budú môcť decká zaplávať,“ popísal poslanec. Ako kožný lekár dúfa, že si dajú pozor na priame slnko, čím sa vyhnú kožným chorobám.

    „Keďže máme krásny malý balkón alebo terasu v byte s vyhliadkou na stromy a Bratislavský hrad, tak keď už nepraží, radi si tam poobede sadneme. To je jedna z najlepších dovoleniek. Musím povedať, že aj campari si na stôl donesieme rýchlejšie, akoby sme čakali na čašníka,“ dodal na záver Osuský.

    Veronika Remišová (OĽaNO) zavíta do Račkovej doliny, no svoje „prázdninovanie“ vidí skôr v pracovných kontúrach. „Zvyšok bude práca a návštevy v regiónoch po celom Slovensku,“ prezradila.

    Hendikepovaní to majú ťažšie

    Silvia Petruchová (OĽaNO) bude tráviť leto hlavne pracovne, no nájde si čas aj na rekreáciu. „Moja dovolenka bude týždeň v Berlíne,“ prezradila poslankyňa. Ako zdravotne hendikepovaná osoba odkázaná na invalidný vozík podotkla, že vo väčšine zahraničných destinácií sa s touto problematikou úspešne popasovali.

    „Napríklad v Chorvátsku majú aj bezbariérové pláže vybavené dokonca aj zdvíhacími zariadeniami či rôznymi vozíkmi, ktorými sa dá ísť priamo do vody. Dokonca tam majú aj nájazdové rampy, ktoré vedú až do mora,“ opísala poslankyňa.

    Zároveň dodala, že na Slovensku to je už o niečo komplikovanejšie. „Tým, že chcem cez leto cestovať po Slovensku, začala som už teraz hľadať ubytovanie. Trochu sa toho obávam, či tu vôbec pre mňa nejaké nájdem. Je to problém a aj to bezbariérové ubytovanie nemá tie správne štandardy. Ťažko sa mi tu bude hľadať takéto prostredie,“ zhodnotila Petruchová.

    - Reklama -