Z našich hliadok vo vlakoch sú všetci nadšení, tvrdia kotlebovci

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    Opozičná strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko na čele so svojím lídrom zvolala na konci minulého týždňa tlačovú konferenciu na netradičnom mieste – železničnej stanici vo Zvolene.

    Na predmetnej „tlačovke“ pripomenul líder partaje, že ĽSNS už 2 mesiace hliadkuje vo vlakoch na východe Slovenska.

    „Bez zveličovania môžeme povedať, že cestujúci, sprievodcovia či radoví zamestnanci železníc sú z našej prítomnosti nadšení,“ píše sa okrem iného vo vyhlásení strany na Facebooku, pričom je pripojené aj vyše 9-minútové video.

    (text pokračuje nižšie)

    Zdroj: Facebook, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko

    „Robia to dobrovoľne, na úkor svojho voľného času, spánku a vlastných peňazí. Robia to preto, že polícia v tomto štáte už dávno nechráni poriadok a práva slušných ľudí,“ spomína sa okrem iného tiež v správe.

    Hliadky na východe Slovenska organizuje poslanec Milan Mazurek.

    Už opatrnejšie sa stavia k celému systému hliadok predseda KDH Alojz Hlina, podľa ktorého to zo strany ĽS NS zaváňa „prezamestnanosťou“. Celý rómsky problém navyše navrhuje riešiť systémovo, cez zákony. 

    V patrolujúcich jednotkách Hlina dlhodobé riešenie nevidí.

    Zdroj: Facebook, Alojz Hlina

    Ešte ďalej zašli pred tromi mesiacmi aktivisti výzvy Odmietame štát v štáte. Skupina zhruba 130 ľudí sa vtedy oficiálne obrátila na najvyšších predstaviteľov krajiny (o. i. Robert Fico, Robert Kaliňák, Tibor Gašpar, Lucia Žitňanská) s cieľom zamedzenia samozvaných kotlebovských hliadok.

    „To, čo začína vlakovými hliadkami, pokračuje domobranou a vlastnou straníckou politickou políciou a na konci takéhoto únosu štátu býva zánik právneho štátu a nastolenie totalitného poriadku,“ uviedol vtedy napríklad jeden z iniciátorov výzvy Juraj Mesík.

    Viac o téme vlakových hliadok TU a TU

    - Reklama -