Černosi v USA musia vytvoriť vlastný štát. Takéto sú plány extrémistov

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Omowale v rozhovore pre Aaron Klein Investigative Radio vyslovil nárok na 5 štátov, ktoré podľa jeho názoru patria do takzvaného „čierneho národa“. Konkrétne má ísť o Louisianu, Mississippi, Južnú Karolínu, Alabamu a Georgiu.

    „Musíme jednoducho začať migrovať naspäť do týchto štátov a prevziať v nich kontrolu ekonomiky. Ak sa tam černosi nasťahujú, takmer určite sa vysťahujú belosi. Takže nie je to zložitým procesom, aby sme mali krajinu v krajine,“ konštatoval revolucionár.

    Nenávistná skupina

    Omowale ďalej ozrejmil, že ciele Čiernych panterov sú zatiaľ obmedzenejšie a nepočítajú s okamžitým odtrhnutím od Spojených štátov. „Neexituje spôsob, aby sme sa úplne oddelili od Spojených štátov amerických, to si uvedomujeme. Vieme, že nám dlžia zem, dlžia nám peniaze, dlžia nám reštitúcie a reparácie,“ konštatoval černošský nacionalistický predstaviteľ s tým, že jeho strana chce kontrolovať ekonomiku černošskej komunity.

    Nová strana Čiernych panterov pre sebaobranu je americká černošská nacionalistická skupina, založená v roku 1989 Dallase, v štáte Texas. Menom nadväzuje na nacionalistickú Stranu Čiernych panterov zo 60. rokov minulého storočia – nie je však jej priamym dedičom, pričom pôvodní Čierni panteri sa od svojich „nástupcov“ dištancujú. V USA je vládnymi aj neziskovými organizáciami označovaná za nenávistnú skupinu.

    - Reklama -