Bývalý kongresman natvrdo: Pán Obama, v USA vypukla vojna

    0
    Prejav prezidenta USA Baracka Obamu na pôde OSN (Autor: SITA)
    Americký prezident Barack Obama sa pomaly blíži k záveru svojho druhého funkčného obdobia. Keď sa pred rokmi uchádzal o funkciu šéfa v Bielom dome, sľuboval, že zmierni napätie v spoločnosti a pokúsi sa zahladiť rozpory medzi rôznymi skupinami obyvateľov. Podarilo sa mu to?
     
    Desivá streľba v Dallase naznačuje, že nie. V niekoľkých mestách Spojených štátov sa odohrali demonštrácie, pri ktorých ľudia protestovali proti brutalite strážcov zákona voči občanom inej farby pleti. V Dallase sa však pokojná demonštrácia zvrhla na masaker, pri ktorom zomrelo niekoľko policajtov. Stalo sa to pred deviatou hodinou večer miestneho času.
     
    Spravodajské servery pôvodne informovali o troch obetiach. Britský The Independent však píše o tom, že počet mŕtvych policajtov, bohužiaľ, narástol na päť. Zabili ich ostreľovači útočiaci v Dallase zo strechy. Práve na túto skutočnosť upozornil niekdajší kongresman USA za štát Illinois Joe Walsh.
     
    „Toto už je vojna. Dávajte pozor, Barack Obama. Takto dnes vyzerá skutočná Amerika, keď ste na odchode,“ napísal politický reprezentant štátu Illinois v rokoch 2011 až 2013 na sociálnej sieti Twitter. Následne dodal, že nechcel podnecovať k ďalšej vlne násilia. Podľa jeho názoru nastal čas na to, aby občania USA bránili svojich policajtov proti nenávisti.
     
    V diskusii pod príspevkom na sociálnej sieti sa našli aj takí diskutujúci, ktorí volali po zatknutí exkongresmana Walsha, pretože svojím prejavom neprijateľne napáda amerického prezidenta.
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -