Prezident Kiska: Mestá a regióny musia byť presadzovateľmi potrieb občanov

    0
    Jean-Claude Juncker a Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Podporu a prepojenie regiónov, miest a obcí Európy považuje za veľmi dôležitú tému, preto je presvedčený o dôležitosti a patričnom význame tohto samitu. “Bol by som radšej, keby sa odohrával v menej napätej atmosfére, v stabilnejších a pokojnejších časoch. Verím však, že všetky výzvy sme schopní zvládnuť a v hľadaní riešení dokážeme, ako doteraz, postupovať spoločne,” uviedol Kiska.

    Práve obce, mestá a regionálne parlamenty podľa jeho slov sú najbližšie k ľuďom a ich zástupcovia dokážu veľmi adresne prijímať opatrenia na skvalitnenie života a zabezpečenie každodenných oprávnených potrieb verejnosti. “Obyvatelia vašich miest sú nielen občanmi vašej krajiny, ale sú aj európskymi občanmi a na to netreba zabúdať. Mnohé mestá a obce na Slovensku rastú a rozvíjajú sa vďaka EÚ, nadnárodným partnerstvám, a tento dôležitý úspech sa musí preniesť zo samosprávy na jej občanov,” adresoval účastníkom samitu prezident.

    EÚ považuje za úžasný projekt Európy, ktorý podľa jeho slov nie je o politike pre Brusel, ale o politike pre jej občanov. Kiska preto dúfa, že v kľúčových témach samitu nájdu jeho účastníci porozumenie, ale aj zrozumiteľné riešenia, ktoré zvýšia stabilitu EÚ a prosperitu jej miest i regiónov.

    - Reklama -