Merkelová má na krku ďalší problém, spolkové krajiny Nemecka chcú miliardy na utečencov, o ktorých sa musia starať

    0
    Angela Merkelová (Autor: SITA)
    Presne osem miliárd žiadajú dovedna nemecké spolkové krajiny od Merkelovej kabinetu, aby sa mohli naďalej starať o pribúdajúcich migrantov. Táto požiadavka sa podľa Deutsche Welle objavila len krátko pred stretnutím šéfov spolkových krajín s kancelárkou. Denník Süddeutsche Zeitung uviedol, že táto suma má byť vyplatená regionálnym vládam počas troch rokov. 
     
    Podľa spolkových krajín by mala vláda uvoľniť peniaze v troch balíčkoch. Jeden a pol miliardy eur chcú regióny ešte tento rok. Ďalšie dve a pol miliardy na budúci rok a v roku 2018 chcú zvyšné štyri miliardy, aby dokázali zvládnuť vlnu utečencov, ktorá tento rok síce ochabla, ale napriek tomu do Nemecka stále prichádzajú desaťtisíce žiadateľov o azyl. 
     
    O tejto požiadavke budú zástupcovia nemeckých spolkových krajín hovoriť s Merkelovej vládou už vo štvrtok. Regionálna administratíva tvrdí, že státisíce migrantov je potrebné nielen ubytovať, ale tiež nakŕmiť a často aj ošatiť. To stojí nemalé prostriedky a vytvára to tlak na samosprávy, ktorým za takýchto okolností dochádzajú peniaze oveľa rýchlejšie ako za bežných podmienok. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -