Matka dvom synom zakázala pridať sa k Islamskému štátu. To, čo nasledovalo, by ste nečakali ani v horore

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Strašný incident sa odohral 24. júna v hlavnom meste púštneho kráľovstva, v Rijáde. Dvaja mladíci, 20-ročné dvojčatá, podľahli propagande militantného IS a rozhodli sa utiecť do Sýrie, to sa však nepáčilo ich rodine, ktorá sa im plány snažila prekaziť.

    „Zatiaľ môžeme potvrdiť, že dvojčatá vyznávali ideológiu takfiri,“ vyhlásil podľa Euronews hovorca ministerstva vnútra, generál Mansour al-Turki, a dodal, že prípad stále vyšetrujú.

    V mene islamu

    Incident verejnosť v krajine, kde je úcta k starším jedným zo základných kameňov spoločnosti, veľmi šokoval. Dvojčatá Khaleda a Shaleha al-Orainiovcov zatkli pre podozrenie zo závažného násilného útoku. Obeťami sa stali 67-ročná matka Haila, 73-ročný otec a 22-ročný brat dvojčiat. Matka útok neprežila, otec s bratom sú vo vážnom stave v nemocnici. Násilníckych bratov polícia zatkla pri pokuse utiecť cez hranice do Jemenu.

    „Ak by takýto útok prišiel od drogovo závislých alebo ignorantských mladých mužov, nebolo by to až také neobvyklé,“ vyhlásil saudskoarabský spisovateľ Mohammad Ali al-Mahmoud a dodal, „šokujúce na tom je, že zaútočili dve pobožné deti, ktoré konali v mene islamu.“

    - Reklama -