Muža, ktorý vnikol do Prezidentského paláca, už zadržali

    0
    Muž, ktorý v noci vnikol do Prezidentského paláca (Autor: KR PZ)

    O zadržaní muža informoval portál Aktuality.sk. „Policajti Úradu na ochranu ústavných činiteľov MVSR v spolupráci s bratislavskými policajtmi dnes zadržali muža, ktorý sa počas noci z pondelka na utorok neoprávnene pohyboval po objekte Prezidentského paláca,“ informovala Silvia Keratová z tlačového odboru rezortu vnútra. Ide o 35-ročného Milana K. z Českej republiky. Ten už čelí obvineniu z prečinu „neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru“.

    O prípade informovala kancelária prezidenta, ktorá oznámila, že v noci z pondelka na utorok okolo jednej hodiny vnikol neznámy muž do Prezidentského paláca a strávil tu približne 20 minút. Poplach, ktorý spustil bezpečnostný systém, bol pritom vyhodnotený strážou paláca ako falošný.

    Muž preskočil sklenený plot zo zadnej strany paláca, dostal sa na zadné nádvorie a následne do budovy. Vstúpil do nej nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom, vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút.

    Ako ďalej informovala prezidentská kancelária, následne zišiel tou istou trasou na zadné nádvorie a dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice. Z vnútornej strany si ho otvoril a odišiel. Jeho tvár zachytili bezpečnostné kamery.

    Ochranu paláca zabezpečuje nepretržite osobnou prítomnosťou Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorý patrí pod Ministerstvo vnútra SR. Muž v paláci nič nepoškodil ani nič neodcudzil.

    - Reklama -