Útočil v nemeckom kine terorista? Takýto je názor expertov

    0
    Policajti pred vchodom do kina v nemeckom meste Viernheim (Autor: TASR)

    Informovala o tom tlačová agentúra DPA s tým, že experti predpokladajú o zamaskovanom ozbrojencovi, ktorého polícia zastrelila, že išlo o zmäteného osamelého páchateľa. Motív jeho činu zostáva zatiaľ nejasný. Do úvahy prichádza tak nevydarený pokus o lúpež, ako aj politicky alebo ideologicky motivovaný čin, špekulujú nemecké médiá.

    Hovorkyňa polície medzičasom potvrdila, že žiadny z rukojemníkov neutrpel pri zásahu bezpečnostných zložiek zranenia. Zamaskovaný muž prišiel do komplexu, štyrikrát vystrelil do vzduchu z dlhej strelnej zbrane a vzal viacerých rukojemníkov. Na sebe mal aj pás s nábojmi. Zalarmovaní policajti z elitnej jednotky ho po krátkom čase zneškodnili. Oficiálne to potvrdil na pôde Krajinského snemu vo Wiesbadene hesenský krajinský minister vnútra Peter Beuth. Podľa jeho slov zatiaľ nie je zrejmé, či zbraň, ktorú mal útočník, bola pravá.

    Informácie o počte zranených stále nie sú ani potvrdené, ani konkrétnejšie. Pôvodné informácie hovorili o najmenej 25 zranených v dôsledku dráždivého plynu, medzičasom sa však spomína až 50 zranených návštevníkov kina, polícia však tieto údaje lokálnych médií nepotvrdila, ani nevyvrátila.

    - Reklama -