Cameronova posledná výzva. Toto odkázal Britom pár hodín pred referendom

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Cameron dnes v telefonickom rozhovore pre spravodajskú stanicu BBC odmietol myšlienku, na základe ktorej je potrebné vybrať si medzi “úspechom na jednotnom európskom trhu” a prínosmi slobodného obchodovania s ostatnými štátmi. “Nemusíte si vyberať, mali by ste robiť oboje. Predstava Británie v Európe je taká, že máme osobité postavenie; máme to najlepšie z oboch svetov,” zdôraznil Cameron, podľa ktorého bude Británia silnejšia a bezpečnejšia, ak v EÚ zostane.

    Prívrženci odchodu z únie sa v uplynulých týždňoch sústredili najmä na problémy spôsobené prisťahovalcami z krajín EÚ. Cameron im dnes kontroval vyhlásením, že “náš imigračný problém sa nevyrieši odchodom z Európskej únie”, ale ďalšími rokovaniami o pravidlách slobodného pohybu v jej rámci. V posledný deň predreferendovej kampane poskytol dnes britský premiér rozhovory viacerým denníkom a médiám.  “Ak si stále nie ste istí, ja tvrdím, nepodstupujte riziko odchodu. Vyberte si silu, bezpečnosť a prosperitu – pre dnešok a pre mnoho nadchádzajúcich rokov,” odkázal Cameron čitateľom populárneho denníka Metro, rozdávaného zadarmo v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy.

    Čitateľom Metra sa dnes prihovoril aj hlavný predstaviteľ kampane za brexit, bývalý londýnsky starosta Boris Johnson. Ten im odkázal, že EÚ je “nedemokratická, byrokratická a neľutuje svoje zlyhania”. “Zajtra budete mať možnosť – aká sa naskytne len raz za život – prevziať späť kontrolu,” uviedol Johnson.

    - Reklama -