Procházka má o problém menej. Brecely zrejme nebude kandidovať za predsedu strany

    0
    Roman Brecely, predseda Siete (Autor: SITA)

    Sieť má vnútorné problémy. Viacerí poslanci vyslovili nedôveru v schopnosti a osobnostné predpoklady Radoslava Procházku viesť stranu. Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor, Andrej Hrnčiar a Igor Janckulík hovoria o nedemokratických spôsoboch vedenia strany, nekomunikácii aj o chýbajúcej sebareflexii a hádzaní zodpovednosti na druhých.

    Procházkovi vyčítajú aj to, ako informoval médiá o situácii v Sieti. Oznámil, že odvolal Andreja Hrnčiara z funkcie prvého podpredsedu Siete a Martina Fedora z postu člena predsedníctva. Ako dôvod uviedol postup poslancov, ktorí si poza jeho chrbát mali dohodnúť stretnutie o možnostiach spolupráce so Smerom-SD a Mostom-Híd.

    Poslanci za Sieť sú za predčasný stranícky snem, na ktorom by volili nového predsedu. Katarína Cséfalvayová zatiaľ nepotvrdila, že sa o post bude uchádzať, ale ani to nevylúčila. Podľa Aleny Bašistovej je Cséfalvayová jedna z možností. O tom, či bude predčasný snem Siete, má hovoriť predsedníctvo. Konať by sa malo tento týždeň. 

    - Reklama -