Futbalista Beckham: Chcem zostať v EÚ. Už kvôli svojim deťom

    0

    Anglický futbalista zverejnil na svojom Instagrame slávnu fotografiu, na ktorej je spolu s francúzskym futbalistom Ericom Cantonom, ešte z čias, keď spolu hrali za preslávený Manchester United. V priebehu pätnástich minút po zverejnení fotografie ju „lajklo“ 50 000 používateľov.

    „Veľmi sa zaujímam o dianie vo svojej krajine, a nech už štvrtkové referendum dopadne akokoľvek, vždy budeme veľká krajina. Obe strany debaty majú právo na svoj názor, čo by sa malo rešpektované bez ohľadu na výsledok referenda,“ napísal Beckam v komentári k fotografii.

    „Svoje najlepšie roky som strávil hrou za svoj domáci klub, Manchester United. Vyrastal som spolu so skupinou mladých britských hráčov, ako sú Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt alebo Gary a Phil Neville. V tíme bola navyše skupina starších, oveľa skúsenejších britských hráčov ako Gary Pallister, Steve Bruce a Paul Ince,“ napísal.

    „Som si istý, že sme boli lepším a silnejším tímom vďaka dánskemu brankárovi Peterovi Schmeichelovi, vďaka vedeniu Íra Roya Keana a nesporným kvalitám Francúza Erica Cantonu. Mal som to šťastie, že som mohol hrať a žiť v Madride, Miláne a Paríži so spoluhráčmi z celého sveta. Tieto úžasné európske mestá a ich vášniví fanúšikovia dali mne a mojej rodine príležitosť užiť si ich unikátnu a inšpirujúcu kultúru,“ priznal sa s vďakou Beckham.

    „Žijeme v neustále sa meniacom a prepojenom svete, v ktorom sme silní, keď držíme spolu. Už len s ohľadom na svoje deti a deti svojich detí by sme mali čeliť svetovým problémom spolu, nie samostatne.“

    „Z týchto dôvodov budem voliť ,Remain‘,“ napísal futbalista.

    Nedlho po zverejnení Beckhamovho vyhlásenia sa k nemu vyjadril predseda vlády David Cameron, ktorý uviedol, že bol veľmi „potešený“, keď zistil, že futbalista podporuje zotrvanie Veľkej Británie v Európskej únii.

    - Reklama -