Uverili Kaliňákovi a Bašternákovej rozprávke. Lipšic menuje trojicu previnilcov, ktorí mali stopiť Bašternákovu kauzu

    0
    Daniel Lipšic (Autor: Facebook Daniela Lipšice)

    Predseda hnutia NOVA upozorňuje, že jednou z príčin (ne)vyšetrovania Kaliňákovho údajného kšeftovania s kontroverzným podnikateľom boli aj štátni úradníci na významných postoch prepojení so Smerom. Tí podľa neho Kaliňákovej rozprávke o „období kešu“ uverili. „Preto tento učebnicový podvod s DPH nebol nikdy vyšetrený. Ide o celú chobotnicu funkcionárov a úradníkov, ktorých treba znovu a znovu verejne pomenovať,“ píše v komentári pre HN online Lipšic.

    Politik začal dámou a ako prvého previnilca menoval vyšetrovateľku NAKA. „Umelé nafúknutie cien bytov a následné neoprávnené vyplatenie dvoch  miliónov eur pre ňu nebolo dostatočným dôvodom ani len na začatie trestného stíhania. Tatiana Ujváryová dokonca v uznesení o odmietnutí veci spochybnila, či štátu vôbec vznikla nejaká škoda,“ píše.

    Ako druhého uviedol dozerajúceho špeciálneho prokurátora prípadu Dušana Kováčika. Ten mal postup vyšetrovateľky posvätiť. „Tretím obhajcom Bašternákovej verzie je šéf Finančnej správy SR František Imrecze, ktorý ani po rokoch nevidí nič zlé na tom, že jeho podriadení nepodali v zákonnej lehote pripravenú a napísanú sťažnosť proti rozhodnutiu vyšetrovateľky o odmietnutí trestného oznámenia,“ menoval posledného z trojice Lipšic.

    - Reklama -